Keurmeesters 2022

Keurmeesters stellen zich voor:


ILONA Y. ONSTENK-SCHENK

Als meisje van 5 jaar ging ik reeds met mijn ouders en onze Boxers naar tentoonstellingen in binnen- en buitenland.  De  Hondenshows werden een deel van mijn leven. Mijn moeder en ik hebben samen af en toe een nest gefokt met zeer goed resultaat. Toen ik mijn toekomstige man leerde kennen, bleek dat hij zwarte Dwergschnauzers en Dobermanns  had gefokt. 
In huize Onstenk liepen er  na korte tijd 2 Boxers en 1 Dobermann rond .De jongste Boxer en de Dobermann behaalden veel  titels. Ik slaagde als keurmeester voor de Boxers; en daarna voor de Duitse Dog en voor de Bouvier. Sinds 1978 ben ik bevoegd voor alle Schnauzers en ik keur dit ras met veel genoegen. Ik heb de Schnauzers  in alle landen van Europa gekeurd, vooral veel in Duitsland op  Sieger- Schau, CACIB-Schau en zelfs Rassebester op ISPU-Schau. Bovendien heb ik de Schnauzers in alle werelddelen gekeurd. Inmiddels heb ik vele keren als examinator gefungeerd bij een Schnauzerexamen. Ik ben groepskeurmeester van groep 1 en groep 2 ( alle rassen ) en nog enige andere rassen.  
Gedurende 25 jaar was ik bestuurslid van de VKK ( Vereniging van Kynologische Keurmeesters) en ik ben nu erelid.

Ik ben er zeker van dat er op 2 oktober 2022  veel  mooie Schnauzers  in de ring zullen verschijnen.  Ik kijk er al naar uit !

Met vriendelijke groet,

Ilona Onstenk-Schenk


Giovanni Mosca Tenna,

Involved in the dog world since the end of 70’s he served in those years as Ring Stewart at national and international shows.
Since 1990 he owns and exhibits pepper salt Standard Schnauzers that he breeds since 1993 with the FCI-approved kennel name "vom Silbernen Strahl".
Since 2005 Show Judge currently approved to judge the whole FCI Groups 2 and 5. He was so far active as Judge in Italy, Germany, Poland, Spain, Holland, Finland, Ukraine and Russia at international, national and breed speciality shows.
He is Trainer Judge of the Aspirant Judges for the Schnauzer and Pinscher breeds.
He served as Vice-President of the Munich Branch and Auditor of the Bavarian Branch of the German Pinscher-Schnauzer-Klub as well as Secretary of the Schnauzer Club Italiano.
Currently he is Board Member of the association "Amici Cane da Pastore d'Oropa", which is working to obtain from ENCI (and FCI) the recognition of the Piedmont native breed "Cane da Pastore d’Oropa". He is also one of the Judges appointed by ENCI for the selection of the breed.


Tineke Pillement,

Graag bedank ik de Nederlandse Schnauzer Club voor de uitnodiging om te komen keuren op de KCM vanwege het 100 jarig bestaan van de vereniging.
Ik voel me vereerd dat ik op zo’n feestelijke dag bij jullie aanwezig mag zijn voor de keuring samen met een aantal zeer bekende Nederlandse keurmeesters. Wij zullen zeker ons best doen om er een prettige dag van te maken!
In 2005 ben ik na mijn rasexamen benoemd voor alle Schnauzer variëteiten nadat ik daarvoor examen had gedaan voor de dwergpinscher en de Duitse Pinscher. Sinds die tijd heb ik met veel plezier veel ervaring opgedaan met het keuren van Schnauzers in Nederland, Duitsland en Belgie. Maar ook in de Scandinavie en in de Baltische Staten.
Ik verheug me zeer op deze feestelijke show op 2 oktober 2022 en ik hoop een aantal bekende gezichten (met honden) in de ring te zien.  

Hartelijke groet,

Tineke Pillement-Heijden


Maarte Nuijen,

Begin van het jaar werd ik uitgenodigd om als keurmeester te komen fungeren op de Jubileum KCM.
Natuurlijk heb ik deze uitnodiging aangenomen want het blijft een eer om voor deze dag gevraagd te worden.
Waarom de Schnauzers mijn grote interesse hebben is voor de meesten al bekend maar voor diegene die het niet weten hierbij mijn uitleg.
De Schnauzers zijn aanverwant met mijn eigen ras de Duitse Pinscher, dus heb ik destijds de keuze gemaakt dit ras ook in mijn keurmeester pakket te krijgen.
Het rasexamen was in september 2012 en ben toen geslaagd voor alle Schnauzer varianten.
Daarna heb ik al op een meerdere shows mogen keuren waarvan zelfs paar keer in de buurlanden Duitsland, België en Finland. Het is een geweldige ervaring om ook in het buitenland de Schnauzers in grote getalen te mogen keuren
Komende KCM kom ik met veel plezier keuren en hoop er met iedereen die aanwezig is er een leuke en fijne gezellige dag van maken.

Met vriendelijk groet,

Maarte Nuijen 


Rob Douma,

Geboren in 1968 te Schiedam, thuis bij ouders opgegroeid met Dobermanns, Duitse Staande korthaar en later ook Tibetaanse Spaniels.
Ongeveer 20 jaar geleden heb ik mijn Schnauzer examen gedaan en heb de eer gehad om de Schnauzers in verschillende Europese landen op Specialty- en Internationale shows te mogen keuren.
Mijn eerste rasexamen was in 1995 voor de Dobermanns en in december 2019 deed ik mijn laatste rasexamen en werd ik tot de 5e allroundkeurmeester van Nederland benoemd.
Op het 100 jarig bestaan van de NSC heb ik de eer om op de Kampioensclubmatch de inventarisatie en de Best in Show keuring voor mijn rekening te nemen.
Ik zie uit naar deze  beide keuringen en hoop u op deze bijzondere KCM te mogen ontmoeten.

Tot dan

Groetjes, Rob Douma