2023 in memoriam

Astonishing Donder van de Telgthoeve 13-04-2018  31-10-2023
 

De naam Donder kwam van een prachtige schnauzer die we ooit gekend hadden. Een echte schnauzer, terughoudend naar vreemden, iets wat onze DONDER absoluut niet was. Ieder mens op straat met een beetje vriendelijke stem werd overtuigend begroet en vooral mensen die heel enthousiast: “Oh, wat een mooie / leuke hond” riepen, werden compleet om de nek gesprongen. Vooral als ik mijn hakken nog niet goed in het zand had.

Ook tijdens de training kon je regelmatig mijn “NEEEEEEE!” horen, en een paar keer heeft hij zich losgerukt, mij met brandblaren in mijn handen van de riem achterlatend.
Soms bakte hij er niets van en soms deed hij net of hij een goed afgerichte hond was.
Ongeremd superenthousiast begroette hij bezoek. Onze kleindochter vond Donder een beetje spannend. Onze kat Felix was zijn maatje.
Hij ging graag mee op vakantie in de caravan. Dit jaar troffen we een paar campings waar mensen speciaal langs onze caravan kwamen om even te knuffelen. Donder heeft genoten!

En dan lijkt hij wat rustiger te worden, steeds rustiger, steeds langzamer lopen. Naar de dierenarts, onderzoeken, röntgenfoto’s, echo en bloedonderzoek. Donderdag 26 oktober kwam het telefoontje: Kom nu maar langs, het is de ziekte van Addison, maar we zijn er net op tijd bij: een injectie, een stapel pillen en over 10 dagen terugkomen. Na een dag of 2 zou er verbetering moeten zijn. Helaas was dat niet het geval. Dinsdag 31 oktober nogmaals naar de dierenarts, een laatste bloedonderzoek. ’s Avonds rond 8 uur belde de DA dat Donder alleen nog gered kon worden met een bloedtransfusie, want zijn bloed werd door iets in zijn lijf afgebroken. Wij hebben de moeilijke beslissing genomen om hem niet langer te laten lijden en nog diezelfde avond met enorm veel pijn afscheid genomen van onze geweldige knuffelbeer. We missen hem vreselijk.

Na ruim 40 jaar één of soms 2 schnauzers en nu helemaal geen is zooo stil.
Gelukkig hebben we weer iets om naar uit te kijken: 10 december kunnen we Banjer, middenslag schnauzer, bij zijn moeder ophalen.
     

Jan Beeftink

Jan Beeftink oud directeur van de Raad van Beheer, oud bestuursvoorzitter en erelid van de NSC begin juli is overleden. 
Jan Beeftink is 88 jaar geworden

Mevr. Jeanne Verstappen van Lieshout  25-02-1932 – 9-07-2023

 

MAWI (Missy-Ebby van de Vanenblikhoeve) 14-02-2008  08-05-2023

Op 8 mei 2023 hebben wij om 12.20 uur onze allerliefste, het eerste dwergje Mawi en de “matriarch” van onze Kennel van de KLEINE ZWARTE DWERGEN laten inslapen op de leeftijd van 15 jaar en 3 maand:
Onze lieve MAWI 
Ze is geboren op 14 februari 2008, vanaf de leeftijd van 8 weken was ze bij ons, we hebben haar van Gerard en Hennie op gehaald samen met Dodger (de Bouvier) en ze is nooit meer bij ons weggegaan.
Ze is was de laatste maanden wel aan het kwakkelen !!!  
Ze heeft ons prachtige nakomelingen gegeven.
Ze heeft ons heel veel nieuwe leuke pup eigenaren bezorgd, met al haar nakomelingen  5 generaties!!
Ze heeft via haar dochters en kleindochters van de kleine zwarte dwergen gezorgd voor heel veel leuke en lieve en achter- en achterachterkleinkinderen.
Ze was lang de alfa teef, maar door haar achteruit gang in de loop der tijd word het moeilijker voor haar de baas te blijven
Alle honden in de roedel hebben afscheid van haar kunnen nemen, het is goed zo.
Ze was onze lieveling, die tot haar laatste adem bij ons mocht blijven, dit was haar koninkrijk ! 

Nu is ze weer terug bij haar grote vriend DODGER, wat haar grootste vriend was tot 2016, toen moest ze afscheid van hem nemen, nu zijn ze weer samen over de regenboog
komen elkaar vast weer tegen, en geef de andere lieverds daar 

dikke knuffel van ons. 
Alfred en Hennie en alle dwergen van de KLEINE ZWARTE DWERGEN.

Stoffer 18.07.2009 - 17.02.2023
 

Afgelopen vrijdag 17 februari is onze lieve stoere Dwergschnauzer Stoffer 
op 13,5 jarige leeftijd overleden. Wij gaan haar enorm missen en willen haar
danken voor haar onvoorwaardelijke liefde. 
Dikke knuffel van ons, Joost, Judith, Marlou en Fréderike Bleijenberg en natuurlijk van je stiefzus Nola
Groetjes, M. Bleijenberg

Arie
 
Onlangs stuurde ik u dat leuke plaatje van 2 schnauzers op de fiets, 
wij vonden het leuk omdat het ons zo aan onze gezinssamenstelling deed denken.  
Echter deze situatie bestaat niet meer. Helaas hebben we in de avonduren van 9 februari j.l. plotseling en onverwacht afscheid 
moeten nemen van onze lieve stoere trouwe vriend en grote schat Arie. 
Onze Bob is nu alleen. We zijn Arie dankbaar voor 11 fijne jaren.