Keurmeesters 2023

De keurmeester voor de KCM op 1 oktober 2023 zijn bekend!

Mevr. Lafleur  (NL)         Alle Middenslagen en Dwergschnauzers peper/zout

Mevr. Winkens  (NL)      Dwergschnauzers zwart en wit

Mevr. Wachholder  (NL) Alle Riesenschnauzers

Mevr. Pillement  (NL)      Dwergschnauzers zwart/zilver

Keurmeesters stellen zich voor:

Alida Lafleur-de Vries

Even voorstellen.
Mijn naam is Alida Lafleur-de Vries. Geboren in Amsterdam, woonachtig met mijn echtgenoot en onze honden in het mooie Friesland.
Misschien heeft u mij al eens gezien op een vorige kampioensclubmatch. Ik ben daar al vele malen als schrijver in de ring aanwezig geweest. Dit deed/doe ik met veel plezier.
Onze liefde voor de Schnauzer is ontstaan vele jaren geleden, nog in de vorige eeuw toen we op een clubmatch van de Kynologenclub Friesland een exposant zagen met een Schauzer peper/zout. We waren al enige tijd op zoek naar een middelgrote hond die goed bij onze andere honden zou passen.
Een tussenmaat als het ware aangezien onze roedel bestond uit Duitse Doggen en Cavalier King Charles Spaniels. De keus was een schot in de roos. Bij ons kwam na enige tijd wachten een peper en zout teefje uit de kennel “fan Fryse Adel”. Wij hebben meer dan 15 jaar plezier van haar gehad. Een super oppasser voor pups van zowel de Dog als de Cavalier. Een karakter om U tegen te zeggen. Wij konden rustig onze pupjes buiten laten lopen, zonder er zelf bij te zijn. Niemand kwam aan haar pleegkinderen. Wij missen haar nog regelmatig. De liefde voor het ras is er nog steeds, dit zal altijd zo blijven.
Het was voor ons dus niet zo moeilijk om na het volgen van de verplichte vooropleidingen de Schnauzer als één van de eerste rassen op ons lijstje te zetten om te gaan keuren. Aangezien dit nog steeds een ras is dat mijn echtgenoot en ik zelf in huis zouden willen hebben.
Ik verheug mij er dan ook enorm op om op deze kampioensclubmatch te mogen keuren.
Verder wil ik graag iedereen een fijne en sportieve dag toewensen.

Mirjam Winkens

Hallo allemaal, mijn naam is Mirjam Winkens en ik ben in 1967 in het mooie zuiden des lands geboren. De liefde voor de hond zat er al heel jong in. In mijn jeugd waren er veel honden in de familie waar ik mee opgegroeid ben. Mijn vader gaf mij een hondenenceclopedie voor mijn 10de verjaardag en ik kende al snel elk ras van buiten. Zelf hadden wij een Eurasiër en een Ierse Setter. Tijdens mijn studie aan de Kunstacademie te Maastricht ben ik in aanraking gekomen met de Shar-Pei en bij dit ras ben ik blijven “plakken”. Ik ben zelf in het bezit van 4 Shar-Pei waar ik ook enkele nestjes mee gefokt heb. De Schnauzer is een ras wat mij altijd uitermate geboeid heeft. Een geweldig mooi ras met een bijzonder karakter. Ik ben er dan ook trots op dat ik voor dit ras in 2022 geslaagd ben als keurmeester. Ik vind het een eer om op de KCMvan de Nederlandse Schauzer Club de dwergen zwart en wit te mogen keuren. Ik kijk er naar uit om jullie hier allemaal weer te ontmoeten of te leren kennen! Tot dan, Hartelijke groet

Simone Wachholder

Ik werd gevraagd om een paar woorden over mezelf te schrijven.Mijn naam is Simone B. Wachholder. Ik ben opgegroeid met een poedel, een schnauzer peper en zout, mijn eerste eigen Dwergschnauzer zwart & zilver in Duitsland. Daar ben ik ook begonnen het fokken van Duitse Pinschers en Dwergpinschers in 2006.Ik ben 10 jaar fokkeurmeester geweest voor Pinschers en Schnauzers. Mijn opleiding heb ik in Duitsland afgerond bij PSK 1895 e.V. en VDH. Ik heb jarenlang als secretaresse gewerkt voor de Landesgruppe Rheinland. Ik nam nestjes voor de PSK en trad tegelijkertijd op als rasbeambte voor Dwergpinschers. Al deze erefuncties heb ik opgegeven toen ik in januari 2021 naar Nederland emigreerde.Nu woon ik samen met mijn partner Wout, mijn Dwergpinschers & Dwergschnauzers in Stavenisse/Zeeland. Ook hier blijf ik mij inzetten voor het fokken van Dwergpinschers en Dwergschnauzers. Het fokken en keuren gebeurt nu allemaal onder de Raad van Beheer.Een klein naschrift: mocht het iemand verbazen dat ik alle rapporten in het Duits schrijf – heel simpel, ik versta Nederlands, ik kan het lezen en ook iets schrijven, maar ik vind het echt moeilijk om te spreken.Met dit in gedachten wens ik ons een prettige tentoonstelling!

Tineke Pillement-Heijden

Graag bedank ik de Nederlandse Schnauzer Club voor de uitnodiging om te komen keuren op de KCM op 1 oktober.In 2005 ben ik na mijn rasexamen benoemd voor alle Schnauzer variëteiten nadat ik daarvoor examen had gedaan voor de dwergpinscher en de Duitse Pinscher. Sinds die tijd heb ik met veel plezier veel ervaring opgedaan met het keuren van Schnauzers in Nederland, Duitsland en Belgie. Maar ook in  Scandinavie en in de Baltische Staten.Ik verheug me zeer op deze show op 1 oktober 2023 en ik hoop een aantal bekende gezichten (met honden) in de ring te zien. 
Hartelijke groet