Keurmeesters 2024

Keurmeesters 2024

De keurmeester voor de KCM op 6 oktober 2024 zijn bekend!

Mevr. Winkens (NL) Alle Middenslagen en Dwergschnauzers peper/zout

Mevr. Gielissen (NL) Dwergschnauzers zwart en wit

Heer Nuijen (NL) Alle Riesenschnauzers

Mevr. Wachholder (NL) Dwergschnauzers zwart/zilver

Keurmeesters stellen zich voor:

Mirjam Winkens

Mijn naam is Mirjam Winkens en het is een eer weer door de NSC uitgenodigd te zijn voor de KCM van dit jaar. Ik heb een TOPDAG gehad afgelopen jaar. Een super sfeer, mooie honden en een perfecte organisatie maakten deze dag tot een groot succes. 

Zelf ben ik fokker en al meer dan 22 jaar eigenaar van Shar-Pei, momenteel 2 teven en 3 reuen. De kynologie is al jarenlang mijn grootste hobby. Opgegroeid met honden zat de liefde voor onze viervoeters er al vroeg in. Ik heb lesgegeven in obedience en ook ringtraining geven is een passie. Als grafisch designer bestaat tevens het grootste deel van mijn werk uit honden. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en dat is mooi. 

Tijdens de studie kynologie was mijn grote wens als keurmeester mijn steentje bij te dragen aan gezonde rassen zonder uit het oog te verliezen waar een ras voor gefokt is. De Schnauzer was een ras wat al jaren op mijn lijstje stond. Een prachtig ras met temperament waar ik enorm van kan genieten. Doe ik ook nog dingen naast de honden? Ja ik ben een film fan die tevens van een goed boek en mooie muziek kan genieten.

Ik kijk uit naar een fantastische Kampioens Clubmatch en hoop jullie daar allemaal te zien! 

Hartelijke groet,
Mirjam Winkens

Anita Gielissen

Hierbij wil ik mij graag even aan U voorstellen, alhoewel er absoluut mensen zijn die mij al kennen aangezien ik al jaren actief ben in de kynologie,
Mijn naam is Anita Gielisse en ben sinds 1980 keurmeester van de Raad van Beheer. Ben zelf mijn gehele leven al in het bezit van Barsois die ik al vanaf mijn jeugd show, tevens fok ik dit ras zeer succesvol sinds 1978. Inmiddels hebben veel van mijn honden dan ook na nationale en internationale Europese en wereld kampioenstitels

Buiten de Barsois zijn wij bij mijn ouders thuis ook in het bezit geweest van Duitse Herder, Fox terriër, Whippet en poedels.

Beroepsmatig als paraveterinair en rijks gediplomeerd trimster ben ik ook altijd intensief met dieren bezig. Na het afsluiten van de keurmeesters-examens in rasgroep 10 de windhonden ben ik mij gaan oriënteren welke rassen voor mij die schoonheid bezitten dat ik ze ook zou willen  keuren.
Dat heeft ertoe geleid dat ik nu inmiddels keurmeester ben van rasgroep 10 / 4 / 5, tevens keur ik een groot aantal rassen uit rasgroep 1 en 3.
Tevens keur ik enkele rassen uit rasgroep 9 en uit rasgroep 2 de Schnauzers , bijna alle pinschers en de Newfoundlander ook ben ik bevoegd Best in Show keurmeester.  

Hierbij wil ik het bestuur dan ook hartelijk danken voor de uitnodiging om op Uw clubshow te komen keuren. Ik kijk er dan ook erg naar uit om Uw Schnauzers te mogen beoordelen.
In de hoop dan ook nu en in de toekomst een positieve bijdrage te kunnen leveren in het belang van de gezondheid, schoonheid en welzijn van Uw prachtige ras de Schnauzer.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens op 6 oktober.
Anita M.Th.Gielisse

Simone Wachholder

Ik werd gevraagd om een paar woorden over mezelf te schrijven. 

Mijn naam is nu Simone B. Ravenstijn -Wachholder. 
Ja, ik ben getrouwd sinds 19 maart 2024. 

Ik ben opgegroeid met een poedel, een Schnauzer peper en zout mijn eerste eigen Dwergschnauzer zwart en zilver in Duitsland. 
Daar ben ik ook begonnen het fokken van Duitse Pinschers en Dwergpinschers in 2006. 

Ik ben sinds 2013 fokkeurmeester voor Pinschers en Schnauzers. Mijn opleiding heb ik in Duitsland afgerond bij PSK 1895 e.V. en VDH. Ook heb ik jarenlang als secretaresse gewerkt voor de Landesgruppe Rheinland. Ik nam nestjes voor de PSK en trad tegelijkertijd op als rasbeambte voor dwergpinschers. Al deze erefuncties heb ik opgegeven toen ik in januari 2021 naar Nederland geemigreerd. 

Nu woon ik samen met mijn Echtgenoot Wout, mijn Dwergpinschers & Dwergschnauzers in Stavenisse/Zeeland. Ook hier blijf ik mij inzetten voor het fokken van Dwergpinschers en Dwergschnauzers. Het fokken en keuren gebeurt nu allemaal onder de Raad van Beheer. 

Een klein naschrift: mocht het iemand verbazen dat ik alle rapporten in het Duits schrijf - heel simpel, ik versta Nederlands, ik kan het lezen en ook iets schrijven, maar helaas kan ik het nog steeds niet spreken. 

Met dit in gedachten wens ik ons een prettige tentoonstelling!

Maarte Nuijen

Het is altijd een eer om voor KCM te worden gevraagd. Beantwoorden van deze vraag was natuurlijk volmondig ja. 

De meeste Schnauzer vrienden kennen mij inmiddels van tentoonstellingen of van fok geschiktheid aankeuring. En wellicht van de show twee jaar gelden, het 100 jarige jubileum van de Nederlandse Schnauzer Club waar ik de Dwerg schnauzers zwart mocht beoordelen. 

Wat een geweldig succes en perfecte show opgezet door het bestuur en organisatie. De vele Riesenschnauzers in de ring waar geen einde aan kwam, geweldig en dit vergeet je echt nooit meer. Het was een super feestelijk dag. 

Inmiddels heb ik als keurmeester als vele Schnauzers mogen beoordelen met veel plezier want het is een aanverwant ras van de Duitse Pinscher die wij vele jaren in huis hebben gehad.              Voor alle deelnemende Schnauzer vrienden, verheug ik me jullie te mogen ontmoeten op de KCM oktober 2024 met jullie trouwe viervoeter(s).
We maken er een leuke, gemoedelijke, sportieve KCM dag van, ik kijk er naar uit !
Tot dan 
Met vriendelijke groet Maarte Nuijen

Klik op het logo om in te schrijven